Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-sonkás tészta csőben sütve

MME MME
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt sonkát apró kockákra vágjuk, a tésztát bő, sós, vízben kifőzzük. A hagymákat apró kockára aprítjuk, olajat hevítünk, a vöröshagymát megdinszteljük benne, majd rádobjuk a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, majd megsózzuk.
  2. A tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük és a sonkára öntjük. Jól összerotyogtatjuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást, és összekeverjük.
  3. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénai tálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    MASCARPONE, A KRÉMES CSODA >>> 

    TÉSZTA, TÉSZTA, TÉSZTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss