Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-ricottás sajttorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 20 dkg háztartási keksz ledarálva
  • 15 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg ricotta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanal liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • A tetejére:
  • baracklekvár vagy nutella

Elkészítés

Elkészítés: A ledarált kekszet összedolgozzuk a margarinnal, és egy kerek, kapcsos tortaformába nyomkodjuk.

A mascarponét, a ricottát, a cukrot, a vaníliés cukrot, a lisztet és a tojások sárgáját jól összekeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk. A kekszes alapra öntjük, és kb. 30 percig sütjük 180 fokos sütőben.

Hagyjuk kihűlni, végül baracklekvárt vagy nutellát kenünk a tetejére, így tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss