Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés pohárkrém

default user icon
5/5
Mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

  • 5 kanál porcukor
  • 250 g mascarpone
  • 3dl tej
  • fél kg sárgabarack
  • 20 dkg cukor
  • 1 púpos kanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2dl tejszín
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítés

    A gyümölcsből készítsünk lekvárt, az alábbi módon:

    A sárgabarackot mossuk meg, magozzuk ki, majd feldarabolva kezdjük el lassú tűzön, kavargatva főzni. Ha már egy kis levet engedett, akkor elegendő időnként megkavarni. Ha elégedettek vagyunk a gyümölcs állagával, (ki darabosabban, ki szétfőve szereti) ízlés szerint adjunk hozzá cukrot. Fontos, hogy a cukrot hozzáadva még főzzük minimum 5 percig, hogy az rendesen felolvadjon és elkeveredjen! Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

    Elkészítjük a mascarponés krémeket:

    A mascarponét megfelezzük, 1-1 kis tálkába tesszük. Az egyikbe ízlés szerint 1-2 kanál porcukorhoz egy csomag vaníliás cukrot teszünk, majd jól elkeverjük (lehetőleg kézi mixerrel). Hozzáadunk 1 dl tejet és azt is belekeverjük. Ha még nem lenne krémesen folyós az állaga, akkor tegyünk még bele tejet és keverjük el. Ha kész, félretesszük.

    A másik adag mascarponéhoz ismét ízlés szerint porcukrot (1-2 kanál) adunk, majd hozzáadjuk a kakaóport is. Elkeverjük, mint a vaníliás résznél. Ha nem lennénk elégedettek a színével/ízével, akkor adhatunk még hozzá kakaóport. A homogén krémhez 1dl tejet adunk, elkeverjük. Szükség esetén tovább higítjuk tejjel, míg krémesen folyós állagot nem kapunk.

    A tálaláshoz a poharakat az alábbi módon töltsük meg:

    A pohárba kanalazzunk bőven lekvárt. Tegyünk rá egy babapiskótát, majd arra tegyünk ez egyik krémből, majd a másikból. Ez után ismét egy babapiskóta következik, arra lekvár, babapiskóta, majd még egy réteg krém. Az alsó réteg lekvár látszódjon mindenképp a poháron keresztül, majd az arra kanalazott kétféle krém is, azonban a 2-3. keksznek és a 2. lekvár rétegnek már nem kell látszania, csak a felső krémrétegnek.

    A poharak száját fóliázzuk le, majd tegyük őket hűtőbe minimum 3 órára, hogy a piskótáknak legyen idejük megpuhulni.

    Fogyasztás előtt verjük a tejszínt habbá kb 1 kanál porcukorral. Ezzel díszítsük a krémek tetejét, valamint egy kis gyümölccsel, de akár mentalevelet is használhatunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin