Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés piskóta

60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • lekvár
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • kevés tejföl
  • instant kakaó

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojásból piskótát sütünk: a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet alaposan elvegyítjük a sütőporral. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A felvert tojássárgához óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet, végül a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk, óvatosan összekeverjük. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, kettévágjuk, és mindkét réteg tetejére lekvárt kenünk. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy kevés tejfölt adunk hozzá, hogy krémes és kenhető legyen. Ezt a rétegezett piskóta tetejére kenjük, és meghintjük egy kis instant kakaóval.

Ezek is érdekelhetnek