Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés lazac-mousse

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lazacot, az uborkát, az újhagymát és a kaprot vágjuk fel apróra.

A mascarponét keverjük simára a majonézzel, a citromlével, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, uborkát és kaprot, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük alaposan össze (a sózással óvatosan bánjunk, mert a füstölt lazac sós), végül óvatosan keverjük hozzá az apróra vágott füstölt lazacot is.

A vizet és a bort melegítsük forráspontig, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd kevergetve hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen. Öntsük a lazacos-krémes masszához, és óvatosan keverjük össze. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd szintén óvatosan keverjük hozzá a lazacos-krémes masszához.

A szilikonos muffinforma belsejét alaposan spricceljük meg olívaolajjal, majd kanalazzuk bele az elkészült lazackrémet (ha nem szilikonos formát használunk, akkor először béleljük ki fóliával, majd utána spricceljük meg az olívaolajjal!). Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor óvatosan fordítsuk tányérra a lazackrémet, majd pirított kiflikarikákkal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss