Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés körtetorta

1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál víz
  • A mascarponés töltelékhez:
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 2 db körte
  • pörkölt mogyoró
  • 1 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet összekeverjük a csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat, és kézzel elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját és kanalanként a vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután a hűtőbe tesszük 30 percre pihenni.

    Egy piteformát kikenünk vajjal, majd a hűtőből kivett tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát (én két fólia között nyújtom ki a tésztát, így nem ragad, és könnyű vele bánni). A formába lévő tésztát villával több helyen megböködjük, majd óvatosan beleöntjük a tölteléket.

    A töltelékhez a mascarponét elkezdjük kikeverni a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat is. Ezután hozzákeverjük a tejszínt, majd a vaníliás pudingport, és addig keverjük, míg teljesen sima állagú lesz. Végül az előkészített formában lévő tészta tetejére óvatosan ráöntjük a mascarponés keveréket.

    A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, majd óvatosan a töltelék tetejére helyezzük a szeleteket (hámozás után a körtéket citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljanak meg). Végül a torta tetejét megszórjuk 1 evőkanál kristálycukorral és a pörkölt mogyoróval (vagy akár mandulaforgáccsal).

    Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem). A sütőből kivéve, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt a torta tetejét porcukorral megszórjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Adriennke26
Köszönöm a receptet. Másfajta ízt vártam, azt hittem, hogy inkább körtés, mint vaníliás, de így is finom lett. Annyi hozzáfűznivalóm lenne, hogy 10 dkg vaj kevés volt, 12 dkg vaj kellett hozzá (és ha az 1-2-3 arányú linzertésztát nézzük, akkor ezek alapján 6 dkg cukor, 12 dkg vaj, és 18 dkg liszt kellene bele, illetve nem kell bele víz).

Hasonló Receptek

Magazin