Elkészítés: Fontos, hogy a tortát fogyasztás előtt 1 nappal készítsük el.
Kezdjük a krémmel, hogy legyen ideje kihűlni. Tegyük fel forrni a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével vagy a 2 csomag bourbon vaníliás cukorral. A tojásokat keverjük el a cukorral, a liszttel és a keményítővel, majd folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a tejhez. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Tegyük félre hűlni.
A tésztához egy pohárban keverjük el a szódabikarbónát, az ecetet, a sót és vizet. Az elején robotgéppel dolgozzunk, és keverjük össze a hideg vajat, tojásokat, tejfölt és a szódabikarbónás keveréket. Lassan adagoljuk a lisztet. Ha már összeállt, borítsuk ki, és még annyi lisztet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fél órára tegyük a hűtőbe.
Ha letelt az idő, osszuk 6 részre. Nyújtsuk vékony lapokra, majd vágjuk körbe egy tortalappal, amin meg is fogjuk sütni. Melegítsük elő a sütőnket 220 fokra, majd 4-5 perc alatt süssük készre a lapokat. Fontos, hogy előtte villával szurkáljuk át a felpúposodást megakadályozva. A levágott tésztanyesedékből még 1-2 lapot ki tudunk sütni.
Ha kihűlt a krém, robotgéppel keverjük el benne mascarponét és kókuszt, majd legalább negyed órára tegyük vissza a hűtőbe.
Ha mindenünk megvan, állítsuk össze a tortánkat. Ha külsejének aszkéta jelleget szánunk, egy lapot hagyjunk meg díszítésre.