Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés epertorta sütés nélkül

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 dl tejszín
  • 60 dkg eper
  • 25 dkg babapiskóta (kb. 30 db)
  • 2 evőkanál vagdalt pisztácia

Elkészítés

    Elkészítés: A mascarponét simára keverjük a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral. Beledolgozzuk a zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémbe forgatjuk.

    Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és alaposan lecsepegtetjük. Néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

    Babapiskótával kirakjuk egy kb. 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, ha kell, megfelelő méretűre törjük a piskótát. Rásimítunk egy vékony krémréteget, és megszórjuk az eper felével. Erre kenjük a krém felét, megszórjuk a maradék eperre, és bevonjuk a maradék krémmel.

    A torta tetejére a félretett epreket felszeleteljük, a tortára rakosgatjuk, és megszórjuk pisztáciával. Kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

    Tálalás előtt levesszük a tortáról a tortakarikát, és a szélére körben rátapasztjuk a babapiskótákat.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin