Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés epertorta (glutén-és laktózmenetes recept)

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 7 dkg rizsliszt
  • 5 dkg burgonyakeményítő
  • 12 dkg szobahőmérsékletű laktózmentes vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 3 dkg kristálycukor
  • 5,5 dkg szobahőmérsékletű tojássárgája
  • 7 dkg egész tojás, szobahőméréskletű
  • 0,3 dkg sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 db citrom héja
  • 1/2 db vaníliarúd
  • A krémhez:
  • 25 dkg laktózmentes mascarpone
  • 20 dkg eper
  • 7 dkg cukor
  • 3 ek eperlekvár a megkenéshez

Elkészítés

    1. A lisztet, a burgonyakeményítőt és a sütőport kimérjük, és egy tálba szitáljuk. A vajat a porcukorral, citromhéjjal és vaníliával robotgéppel habosra keverjük. Ezután 2 részletben hozzáadjuk a kimért tojássárgát, és azzal is jól kikeverjük.
    2. Egy másik tálba tesszük az egész tojásokat, csipet sót és kristálycukrot, és fehér habbá verjük. (kb. 15-20 perc a gép erősségétől függően).
    3. A liszt felét, és a felvert tojás felét hozzáadjuk a vajas keverékhez, és fakanállal óvatosan elkeverjük őket, hogy egyenletes masszát kapjuk. Majd a másik felét is belekeverjük.
    4. Egy kb. 20 cm-es tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 30 - 35 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
    5. Miután elkészült hagyjuk rövid ideig a formában hűlni, majd kifordítjuk belőle. A mascarponét kikeverjük a cukorral, és 5 dkg-ot félreteszünk belőle.
    6. Az epreket vékony szeletekre vágjuk.A tortát kettévágjuk, és az alsó részét megkenjük a lekvárral, erre kenjük a mascarponét, majd rátesszük az eperszeleteket is.
    7. A kivett 5 dkg mascarponét a torta tetejére kenjük, és néhány szem eperrel díszítjük.

      Nézd meg az elkészítést videón >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin