Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-diós kocka

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 1 csipet só
  • A kémhez:
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg kandírozott meggy

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot, majd végül a darált diót.
  2. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk, és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  3. A krémhez felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével (ha szükséges, megcukrozzuk). Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, majd elsimítjuk rajta a krémet. A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.

Megjegyzés

Ezt a süteményt a családom elnevezte mascarponés-diós álomnak, mert a diós piskóta könnyedsége, a mascarpone krém és a sárgabarack pikánssága fantasztikus ízharmóniát kölcsönöz. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss