A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk, és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével (ha szükséges, megcukrozzuk). Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, majd elsimítjuk rajta a krémet. A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.
Ezt a süteményt a családom elnevezte mascarponés-diós álomnak, mert a diós piskóta könnyedsége, a mascarpone krém és a sárgabarack pikánssága fantasztikus ízharmóniát kölcsönöz. - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!