Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-csokis torta

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • vaj
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2-3 ek porcukor
  • A tetejére:
  • 2 tábla étcsokoládé vagy tortabevonó
  • tejszínhab
  • dekorcukor

Elkészítés

  1. A cukrot a tojássárgákkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Jól elkeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszához keverjük.
  2. A masszát kivajazott tortaformába simítjuk, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a formában kihűtjük, majd kiborítjuk, és 3 lappá vágjuk.
  3. A tejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, majd összedolgozzuk a mascarponéval. A piskótalapokat megkenjük a krémmel, és összeállítjuk a tortát.
  4. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt tejszínhabbal és dekorcukorral díszítjük.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek ezt a fajta piskótasütést, mert biztosan szép magas lesz. - Kiss Istvánné

Ezek is érdekelhetnek

Friss