Mascarponés töltött csokigolyók

Hozzávalók

  • 60 db-hoz:
  • 1/2 kg darált keksz
  • 10 dkg nádcukor megőrölve
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg gőzön felolvasztott étcsokoládé
  • 2 ek valódi kakaó
  • 1/2 liter meggybefőtt leve
  • Töltelékhez:
  • 30 szem magozott meggy
  • 30 db zöld színű marcipángolyó
  • Bevonathoz:
  • 4 csomag étcsokoládé tortadara
  • 2 csomag színes tortadara

Elkészítés

    1. A tésztához a kekszet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a mascarponét, a kakaót és az étcsokoládét alaposan összekeverjük.
    2. Hozzá adunk a meggybefőtt levéből annyit, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
    3. Evőkanállal csípünk a tésztából, tenyerünkben kilapítjuk és marcipángolyót teszünk a közepébe, majd golyót formázunk belőle. Ezután megforgatjuk a csokidarában. Így elkészítjük a tészta egyik felét. 
    4. A golyókat tálcára tesszük és egy éjszaka a levegőn hagyjuk száradni.
    5. A tészta másik felét meggyel töltjük meg, majd ezeket a golyókat a színes darában forgatjuk meg. Ha kész, tálcán pihentetjük egy éjszaka.
    6. Másnap kisméretű minyon papírokba helyezzük és úgy tálaljuk. 

Megjegyzés

Praktikus vendégváró sütemény, mert ünnepek előtt jóval hamarabb elkészíthetjük, mert jól fagyasztható.

Andrásné Piroska
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin