Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés cseresznyetorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótalaphoz:
  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 4 kanál olvasztott és lehűtőtt vaj
  • 1 lime lereszelt héja
  • A krémhez:
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 4 kanál porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 0,5 dl sűrű bodzaszörp
  • 2 dl tej
  • fél lime leve
  • A cseresznyés töltelékhez:
  • 80 dkg cseresznye
  • 20 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kiskanál zselatin
  • 0,5 dl bodzaszörp az összeállításhoz

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sütőporral, a vajjal, a lime-héjjal és a liszttel, majd gyengéden hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét is. Kivajazott, lisztezett 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük, kihűtjük és kettőbe vágjuk.

A krémhez előszőr az étkezési keményítőt elkeverjük 1 kanál porcukorral, hozzáadjuk a forró tejet, és pár perc alatt lassú tűzön, folytonosan kevergetve vastagra főzzük, majd kihűtjük.

Habosra keverjük a puha vajat 3 evőkanál porcukorral, apránként hozzáadjuk a főzött tejpépet és a mascarponét, majd folytonosan kevergetve hozzáöntjük a bodzaszörpöt és belecsavarunk fél lime levét.

A cseresznyét kimagozzuk, feltesszük főni a cukorral, a fahéjrúddal, 6-8 perc után leszűrjük, a felfogott kb. 2 dl cseresznyeléhez hozzákeverjük a zselatint, újraforrásig hevítjük.

Az alsó tortalapot meglocsoljuk a bodzaszörp felével, megkenjük a fele krémmel, ráhalmozzuk a fele cseresznyét, majd ismét tortalap, szörp, krém, cseresznye következik, végül a langyosra hűlt zselatinos cseresznyeszörp.

Megjegyzés

Lehet meggyből is készíteni, a bodzaszörpöt meg semleges színű szörppel, például citromszörppel lehet helyettesíteni.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss