Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponés-citromos torta

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 6 ek cukor
  • 2 ek víz
  • 3 ek keserű kakaó
  • 6 ek liszt
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 mk szárított narancshéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 2 ek csokoládélap

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, ha habosodik, hozzáadjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle. A tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral, és 2 kanál vízzel majd hozzáadjuk a kakaóport ezzel is jól kikeverjük. A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a narancs héját és összekeverjük.
    2. A tojásfehérje hab negyedét beleforgatjuk a piskóta tésztába fellazítjuk a tésztát, jól összekeverjük, majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába. A sütőt 180 c előmelegítjük. Egy 24 cm torta formának az alját kikenjük olajjal és kibéleljük sütőpapírral belesimítjuk a piskóta tésztát betoljuk a sütőbe 20-25 percre. Tű próbával ellenőrizzük, hogy meg sült -e a tortánk.
    3. Amíg sül a torta addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, és a levével. A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval, de a tejszínből kb a felét meghagyjuk a díszítéshez.
    4. A kihűlt tortát 3 korongra vágjuk. Az első lapot egy tortatartóra vagy tányérre helyezzük megkenjük krémmel, majd rátesszük a következő lapot, szintén megkenjük krémmel és beborítjuk a harmadik lappal. A maradék tejszínhabot egy habzsákba rajkuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét. Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládé lapokkal.

    7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>>

     

Megjegyzés

Ez a torta fantasztikus citrusos ízvilágú üdítő desszert lehet a karácsonyi menü végén

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin