Veszedelmesen finom citromos kocka, amit el kell készítened!

Egy kis krémmel bármilyen sütit különlegessé varázsolhatsz, főleg, ha még morzsa is jár hozzá! Krémes süti ropogós morzsával: észbontó találkozás!

Nagyon szeretem az olyan sütiket, amelyek nem a hagyományos elvárások szerint készülnek, hanem van bennük valami plussz. Ez például egy olyan süti, ami első olvasatra bonyolultnak tűnhet, mert túl sok alapanyagból tevődik össze, de igazából nem bonyolult és nagyon nagyon megéri a fáradtságot! :)


Hozzávalók (16 darabhoz):

A krémhez:
225 g mascarpone
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
1 1/2 tk citromlé

A tésztához:
1 1/2 csésze (250 ml-es) liszt
½ tk sütőpor
¼ tk só
½ csésze (250 ml-es) olaj
¾ csésze (250 ml-es) kristálycukor
1 db tojás
½ csésze (250 ml-es) natúr görög joghurt
reszelt citromhéj
1 tk citromlé

A morzsatésztához:
½ csésze (250 ml-es) liszt
¼ csésze (250 ml-es) kristálycukor
2 ek hideg vaj

Így készítsd el!

1. A krémhez keverjük simára a mascarponét a cukorral, a tojással és a citromlével.

2. A tésztához vegyítsük el a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük habosra az olajat, a cukrot és a tojást, majd adjuk hozzá a joghurtot egy kevés reszelt citromhéjjal és a citromlével együtt. Ezután dolgozzuk bele a lisztes elegyet.

3. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és kanalazzuk rá a mascarponés krémet.

4. Dolgozzuk morzsás állagúra a lisztet, a cukrot és a vajat. Szórjuk a tepsibe, és süssük a süteményt a 175 fokos sütőben 45 percig. Végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Felkockázva kínáljuk. Ízlés szerint meghinthetjük némi porcukorral.

Elkészítési idő: 90 perc
A recept a Fanny konyha 2016/11.számában jelent meg!

Süti receptjeim, amiket villámgyorsan elkészíthetsz!

Egyszerű almás-diós kifli >>> 
Barackos morzsás süti >>>
Pudingos gyümölcspite >>> 


Fotó: Tyukodi László

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin