Keress receptre vagy hozzávalóra

Mascarponés-barackos pohárkrém

Hozzávalók

  • 3 db őszibarack
  • 2 dkg cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg friss sajt
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 3 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 15 dkg keksz vagy omlós teasütemény
  • citromfű vagy menta (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A megmosott, kimagozott barackot apró kockákra vágjuk. Megszórjuk a cukorral, megöntözzük a citromlével, és állni hagyjuk.
    2. A pudingport a csomagolásán olvasható utasítás szerint elkészítjük a tejjel.
    3. A friss sajtot krémesre keverjük a mascarponével, a vaníliaaromával és a cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
    4. A kekszet vagy a teasüteményt aprítógépben durvára őröljük vagy kézzel összemorzsoljuk. A morzsát 8 tálkába szórjuk, majd rárétegezzük a pudingkrémet, egy kevés kivételével a barackot és a mascarponekrémet. A félretett barackkal és tetszés szerint zöldfűszerlevéllel díszítjük. Behűtve kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek