Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponekrém két gyümölccsel

default user icon
6 4.5/5
Mascarponés pohárkrém narancs- és meggyszósszal rétegezve

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg tejszín
  • 4 lap zselatin
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg meggybefőtt (680g)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 db narancs
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • ½ narancs héja

Elkészítés

    Elkészítés: 1. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a meggybefőttet, és felére besűrítjük. Lehűtjük.

    2. A narancsokat kifilézzük, a levét kinyomkodjuk. Egy evőkanál cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a narancs levét, felére sűrítjük, majd kevés vízzel elkevert keményítővel tovább sűrítjük, végül hozzáadjuk a narancsfiléket. Lehűtjük.

    3. A zselatint beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk, és a narancslében feloldjuk.

    4. A tejszínt felverjük a porcukor ral és a vaníliás cukorral, óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a zselatinos narancslevet.

    5. Ha a szószok eléggé lehűltek, a krémet és a gyümölcs szószokat felváltva rétegezzük egy arra alkalmas pohárban. Tálaljuk.

    Elkészítés: 20-25 perc
    Fogyasztható: 1 óra múlva

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hjamal0
Őszibaracknál és körténél mivel helyettesítetted a gyümölcslevet? Már régóta szemezgetek ezzel a recepttel... Kb. hány pohárral jött ki belőle - vegyünk egy poharat 2 dl-nek. Köszi a segítséged előre is!
roxann
elkészítettem én is a receptet, én friss gyümölcsöt használtam ( öszibarackot és körtét), a zselatinlapot pedig 3 kanál felmelegített rumban oldottam fel. finom üde nyári desszert.
Arti
Pontatlannak érzem a receptet. A narancsok levét a kettes pontban már felhasználtuk, ehhez képest a harmadik fázisban újra szükség lenne rá. Azért én rugalmasan megoldottam a dolgot, és rendkívül finom desszert !
Arti
Pontatlannak érzem a receptet. A narancsok levét a kettes pontban már felhasználtuk, ehhez képest a harmadik fázisban újra szükség lenne rá. Azért én rugalmasan megoldottam a dolgot, és rendkívül finom desszert !
Gold
25 dkg tejszín az hány ml? Folyékony dolgot miért dekában adsz meg?
meli97
Szerintem nagyon fiom......

Hasonló Receptek

Magazin