Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mascarponehabbal töltött füge

Hozzávalók

  • kb. 15 db friss füge
  • méz
  • fehérbor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • 2 ek porcukor
  • 1 tk reszelt citromhéj (kezeletlen)
  • 2 ek rózsabors + a díszítéshez
  • 1 dl habtejszín
  • bors

Elkészítés

    1. A töltelékhez a mascarponét kikeverjük a tejjel és a porcukorral, valamint a citromhéjjal és a mozsárban finomra tört rózsaborssal. Hozzáadjuk a tejszínt, és sóval, borssal pikánsra ízesítjük. A masszát habszifonba töltjük, 1 db patronnal felhabosítva jól összerázzuk, és a hűtőbe tesszük.
    2. A megmosott, leszárított, villával megszurkált fügéket tűzálló tálba ültetjük, megkenjük egy kevés mézzel, és némi fehérbort öntünk alájuk.
    3. Ezután a 160 fokra előmelegített sütő alsó részében sütjük kb. 20 percig, majd a sütőből kivéve hűlni hagyjuk. Végül a keresztben félbevágott gyümölcsöket megtöltjük a mascarponekrémmel, és rózsaborssal díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Demeter Endre, a DemeterVin borászának ajánlata desszertekhez:

A krémes, lágy desszertekhez az Élvezet nevű borom frissessége kiváló partner, a tömörség és édesség fokozására pedig a Szamorodni és az Aszú ad választ.

Keresd a DemeterVin stadját a Budapest Borfesztiválon!

Fotó és forrás: iSi és Trendxpress.org

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin