Túrókrémmel töltött krumpli

Hozzávalók

  • 8 db burgonya (közepes)
  • 15 dkg márványsajt
  • 10 dkg félzsíros túró
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 csokor snidling
  • zsiradék (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

    1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd a héjukban kb. 20 perc alatt megfőzzük.
    2. A kihűlt főtt burgonyákat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 3-5 mm-es perem maradjon a héjánál.
    3. A kivájt, villával összetört krumplit alaposan összekeverjük a vajjal, a márványsajttal és túróval, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felaprított snidlinget és egy csipet sót.
    4. A kivájt burgonyákat megtöltjük az elkészült masszával, és egy kizsírozott tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek