Előkészítés: A burgonyát alaposan megsikáljuk, és sós vízben, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Elkészítés: A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a túrót és a márványsajtot villával megtörjük, a kapribogyót leszűrjük és szétnyomkodjuk. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük, a snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, felaprózzuk. Az egészet jól összedolgozzuk a tejföllel, szükség szerint sózzuk (a sajt és a kapri eredendően sós!), borsozzuk. Mélyebb, nagyobb sütőedény vastagon kikenünk margarinnal. A burgonyák tetejéről levágunk egy vastag szeletet, az aljukról egy vékonyabbat (hogy ne billegjenek a tálban), közepüket kivájjuk. A kalapkákat felaprózzuk, és a burgonyaforgáccsal együtt a tál aljára terítjük, megsózzuk. A tölteléket a kivájt burgonyákba púpozzuk, a sütőtálba ültetjük őket, tetejüket megkenjük a maradék margarinnal, és 20-25 percig, enyhe pirulásig sütjük. Vegyes idénysaláta illik hozzá. Csak frissen jó!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre