Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tésztaétel, ami furcsán hangzik, de meglepően finom!

Igazi laktató eledel, aminek az elfogyasztása után garantáltan jóllakottnak fogja érezni magát az egész család.

Nagyon sokáig nem szerettem a sajtokat, csakis kizárólag a trappistával voltam jóban. Olyan ez, mint a gyerekeknél a párizsi. Legalábbis én egész gyerekkoromban csak párizsit voltam hajlandó felvágott gyanánt enni, nem érdekelt a téli szalámi, sem a gépsonka. Na így voltam a sajtokkal is, hogy csakis a trappista létezett, a többi vagy keserű volt nekem vagy büdös vagy fura az állaga.

Aztán ahogy idősebb lettem, változott a szám íze, és már nagyon szeretem a többi sajtot is. Főleg a márványsajtot! :) Imádom a különleges ízét, állagát, illatát. Körtével pedig maga a mennyország! Na és akkor képzeljétek hozzá a tésztát és gyorsan főzzétek is meg! :)

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
1 fej vöröshagyma
200 ml tej
200 ml cukrozatlan habtejszín
70 g márványsajt
200 g penne tészta
1-2 db körte

A kamrából:
2 ek vaj + a tálhoz
2 ½ ek liszt

bors
1 db szikkadt zsemle

1. Forrósítsunk fel 1 ek vajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, felaprított hagymát. Pirítsuk rajta világos színűre a lisztet, majd kis adagokban öntsük fel a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon, kevergetve főzzük 10 percig, azután morzsoljuk bele a sajtot, és főzzük tovább addig, amíg megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg a mártást.

2. Főzzük ki a pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A felszeletelt zsemlét töltsük hűtőtasakba, nyújtófával törjük morzsásra, majd keverjük össze a maradék, megolvasztott vajjal.

3. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát forgassuk össze a márványsajtos mártással, majd simítsuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rendezzük el rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt körtét, szórjuk meg a vajas morzsával, és süssük a 200 fokos sütőben 15-20 percig.

GYORSAN KÖNNYŰT ADRIVAL BLOG >>>

Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 737 kcal

A recept a Fanny konyha a 2015/10.számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss