Nagyon sokáig nem szerettem a sajtokat, csakis kizárólag a trappistával voltam jóban. Olyan ez, mint a gyerekeknél a párizsi. Legalábbis én egész gyerekkoromban csak párizsit voltam hajlandó felvágott gyanánt enni, nem érdekelt a téli szalámi, sem a gépsonka. Na így voltam a sajtokkal is, hogy csakis a trappista létezett, a többi vagy keserű volt nekem vagy büdös vagy fura az állaga.
Aztán ahogy idősebb lettem, változott a szám íze, és már nagyon szeretem a többi sajtot is. Főleg a márványsajtot! :) Imádom a különleges ízét, állagát, illatát. Körtével pedig maga a mennyország! Na és akkor képzeljétek hozzá a tésztát és gyorsan főzzétek is meg! :)
Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
1 fej vöröshagyma
200 ml tej
200 ml cukrozatlan habtejszín
70 g márványsajt
200 g penne tészta
1-2 db körte
A kamrából:
2 ek vaj + a tálhoz
2 ½ ek liszt
só
bors
1 db szikkadt zsemle
1. Forrósítsunk fel 1 ek vajat, és süssük rajta üvegesre a meghámozott, felaprított hagymát. Pirítsuk rajta világos színűre a lisztet, majd kis adagokban öntsük fel a tejjel és a tejszínnel. Kis lángon, kevergetve főzzük 10 percig, azután morzsoljuk bele a sajtot, és főzzük tovább addig, amíg megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg a mártást.
2. Főzzük ki a pennét forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint. A felszeletelt zsemlét töltsük hűtőtasakba, nyújtófával törjük morzsásra, majd keverjük össze a maradék, megolvasztott vajjal.
3. A leszűrt, lecsepegtetett tésztát forgassuk össze a márványsajtos mártással, majd simítsuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rendezzük el rajta a megmosott, kimagozott, felszeletelt körtét, szórjuk meg a vajas morzsával, és süssük a 200 fokos sütőben 15-20 percig.
GYORSAN KÖNNYŰT ADRIVAL BLOG >>>
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 737 kcal