Elkészítés: A quinoát fél órát áztatom meleg vízben, közben háromszor-négyszer átmosom. Háromszoros mennyiségű forró vízben addig főzöm, amíg a pici magok átlátszóvá válnak.
A vajat felolvasztom, 3-4 percig pirítom rajta a főtt quinoát, majd belekeverem a fűszereket, a márványsajtot, a túrót, a reszelt hagymát és a tejfölt. Még kevergetem a tűzhelyen egy csöppet, majd állni hagyom kb. 2-5 percig fedő alatt.
Tálalás: Én sütiformát raktam a tányérra, és abba raktam az ételt. Ha lehúzzuk a formát, nagyon elegáns tud lenni. Alma-sajt-zeller-dió salátát körítettem mellé, és megszórtam füstölt sajt forgácsokkal.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre