Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Márványsajtos csirke fügével és datolyával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 30 dkg márványsajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • gyömbér
  • szerecsendió
  • 5 dl tejszín
  • olaj
  • ketchup
  • mustár
  • 8-10 db füge
  • 6-8 db datolya
  • 2 db szép alma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl olívaolaj
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.

    A csirkemelleket szépen szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, majd az előbb elkészített páccal bedörzsöljük mindkét oldalát. Fóliával lefedve 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni. (Ha marad pác, azt öntsük rá!)

    Másnap a töltelékhez az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
    Összevágjuk a datolyát és a fügét, hozzákeverjük, majd 1 db nagy tojást belekeverünk kötőanyagként.

    Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a lisztet, kicsit megsütjük, hogy ne legyen lisztes íze. Lassanként hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor már jó meleg, beletesszük a lereszelt trappistát, a márványsajtot, és beleolvasztjuk.
    Szép csomómentesnek kell lennie.

    A csirkemellszeletekre ráteszünk egy kis tölteléket (adagjuk a csirkemell méretétől függ), majd szépen, szorosan feltekerjük.
    Ha kell, összetűzzük.

    Sütőpapírral kibélelt, kivajazott tepsibe pakoljuk őket, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig lefedve sütjük/pároljuk. Ezután levesszük a fedőt vagy alufóliát, és további 15 percig sütjük. Ráöntjük a sajtos mártást, és újabb 15 percig sütjük. A sütőt mindvégig 180 fokon tartjuk a sütések ideje alatt.

    Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon különleges és finom étel. Csak az itthon talált dolgokból dobtam össze, nem tudtam, mi lesz a vége. De jó lett.

nagygabor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin