Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványsajtos csirke fügével és datolyával

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.

A csirkemelleket szépen szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, majd az előbb elkészített páccal bedörzsöljük mindkét oldalát. Fóliával lefedve 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk pácolódni. (Ha marad pác, azt öntsük rá!)

Másnap a töltelékhez az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk pici citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Összevágjuk a datolyát és a fügét, hozzákeverjük, majd 1 db nagy tojást belekeverünk kötőanyagként.

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a lisztet, kicsit megsütjük, hogy ne legyen lisztes íze. Lassanként hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Mikor már jó meleg, beletesszük a lereszelt trappistát, a márványsajtot, és beleolvasztjuk.
Szép csomómentesnek kell lennie.

A csirkemellszeletekre ráteszünk egy kis tölteléket (adagjuk a csirkemell méretétől függ), majd szépen, szorosan feltekerjük.
Ha kell, összetűzzük.

Sütőpapírral kibélelt, kivajazott tepsibe pakoljuk őket, majd előmelegített sütőben kb. 15 percig lefedve sütjük/pároljuk. Ezután levesszük a fedőt vagy alufóliát, és további 15 percig sütjük. Ráöntjük a sajtos mártást, és újabb 15 percig sütjük. A sütőt mindvégig 180 fokon tartjuk a sütések ideje alatt.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon különleges és finom étel. Csak az itthon talált dolgokból dobtam össze, nem tudtam, mi lesz a vége. De jó lett.
- nagygabor

Ezek is érdekelhetnek

Friss