Elkészítés: A tésztához a tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk. A tészta megfelezzük, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett, kisebb méretű (kb. 20*25-ös) tepsibe öntjük a fehér tésztát, a kakaósat rácsorgatjuk, kicsit összekeverjük, hogy jó márványos legyen, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25-30 percig sütjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, a még forró pudingba belekeverjük a vajat, kihűtjük.
A tésztát kettévágjuk, és megkenjük a kihűlt pudinggal. A habfixálóval felvert tejszínt a tetejére simítjuk,megszórjuk kakaóporral, díszíthetjük csokoládéval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre