Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos pudingos süti

5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kakaó
  • 1/2 mokkáskanál sütőpor
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 csomag főzni való rumpuncs ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A 10 tojássárgát felverjük a 10 evőkanál cukorral, elfelezzük, az egyik felébe teszünk 5 evőkanál kakaót, a másik felébe az 5 evőkanál lisztet. A tojásfehérjét is elfelezzük, az egyik felét a kakaósba, a másik felét a sima, liszteshez keverjük. Mindegyikbe keverünk egy pici sütőport és pici szódabikarbónát.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy evőkanállal felváltva kanalazzuk bele a kétféle tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a 3 dl tejet elkeverjük a vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral meg a pudingporral, és megfőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a teljesen kihűtött pudinghoz keverjük.

A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a pudingkrémmel. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss