Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványos meggyes piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojás szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.

A 40 x 25 centis sütőtálat vagy tepsit kivajazzuk. Az összekavart piskótaalapot kettéválasztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk.

A tepsiben elosztjuk a világos és a sötét töltelékeket. Kicsit megszórjuk darált dióval, majd megmárványozzuk,vagyis villával vagy kanál nyelével összehúzzuk a rétegeket, vízszintesen, függőlegesen. A lecsepegtetett meggyel megszórjuk.

Mehet az előmelegített sütőbe, úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem. Tálalás előtt nem árt megszórni porcukorral sem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss