Az élesztőt belemorzsoljuk a tejszínbe, hozzáadjuk a cukrot, és összekeverjük, majd összedolgozzuk 25 dkg liszttel, és letakarva, meleg helyen hagyjuk megkelni.
A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a kockára vágott vajat, avaníliarúd kikapart belsejét, a citrom lereszelt héját, valamint egy csipet sót. A tojásos masszát összedolgozzuk a megkelt tésztával. Hozzáadunk 15 dkg lisztet és a mazsolát és ismét átdolgozzuk a tésztát.
A kuglófformát alaposan kikenjünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tészta 2/3-át. A többi tésztába kakaóport és darabolt csokoládét keverünk, majd rásimítjuk a világos tésztára. Villával egymásba húzkodjuk a tésztákat, hogy márványos hatást érjünk el. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk belőle. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre