Márványos kuglóf

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tejszín
  • 18 dkg+ 1 tk cukor
  • 40 dkg liszt
  • 19 dkg vaj
  • 0,5 db vaníliarúd
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • zsemlemorzsa
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek darabolt csokoládé

Elkészítés

     

    1.

    Morzsoljunk 3 dkg élesztőt 2,5 dl tejszínbe, adjunk hozzá 1 tk cukrot, és keverjük össze. Dolgozzuk össze 25 dkg liszttel, majd letakarva, meleg helyen hagyjuk megkelni.

    2.

    Kockázzunk fel 19 dkg vajat. Verjünk habosra 6db tojássárgáját 18 dkg cukorral. Adjuk hozzá a vajat, 1/2 db vaníliarúd kikapart belsejét, 1/2 db citrom lereszelt héját, valamint egy csipet sót. Dolgozzuk össze a tojásos masszát a megkelt tésztával. Adjunk hozzá 15 dkg lisztet és 5 dkg mazsolát. Ismét dolgozzuk át a tésztát.

    3.

    Alaposan kenjünk ki vajjal és szórjunk meg zsemlemorzsával egy kuglófformát. Simítsuk bele a massza 2/3-át. A többi tésztába keverjük 2 ek kakaóport és 1 ek darabolt csokoládét, majd simítsuk a világos tésztára. Villával húzkodjuk egymásba a tésztákat, hogy márványos hatást érjünk el. Süssük 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan fordítsuk ki belőle. Tálaljuk vaníliás porcukorral megszórva.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin