Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Márványos kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 8 ek tej
  • A kakaós rész:
  • 1,5 dkg kakaópor
  • 2 dkg cukor
  • 3 ek tej
  •  

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A puha vajat, a cukrot, asót robotgéppel habosrakeverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és hozzáöntjüka tejet.
    2. A tészta 2/3 részét elkülönítjük. A kakaóport a cukorral összekeverjük és a tejjel együtt adjuk a maradék 1/3 rész tésztához.
    3. A félretett tészta felét egy kivajazott téglaformábatöltjük. Rákanalazzuk a kakaós tésztát, majd a maradék világos tészta következik. Egy villával, spirál formát keverünk a tésztába, így alakul ki a márvány minta.
    4. Az előmelegített sütőben, a sütő alsó részén kb. 50-55 perc alatt készre sütjük a kalácsot. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kissé hűlni, majd a rácson teljesen kihűtjük. 

    MOGYORÓS TEJCSOKITRÜFFEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek