Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Márványkalács

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az édesítő tablettákat egy kis lábasban a meglangyosított tejben megáztatjuk, feloldjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk.

A lisztet beleszitáljuk egy kb. 1,5-2 literes tálba. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot beleszitáljuk, összekeverjük. A liszt közepébe kis mélyedést formálunk, és ebbe öntjük a megáztatott és felduzzadt élesztőt a tejjel együtt. A margarint a tűzön felolvasztjuk és beledagasztjuk a tésztába. Alaposan simára kidolgozzuk.

Kettévesszük a tésztát, egy másik tálba helyezzük. Az egyik felébe vaníliás cukrot szórunk, a tojás sárgákat beletesszük, és jól beledolgozzuk.

A másik felébe beleszitáljuk a kakaóport, beleöntjük a csokoládé aromát, és a tejföllel szintén jól beledolgozzuk a tésztába.

Letakarjuk a tésztákat, és langyos helyen 1 óra hosszáig kelesztjük.

Meglisztezünk vékonyan egy gyúrótáblát, és először a sárga tésztából, majd a barnából hosszúkás formát sodrunk finoman, összetekerjük. Egy kuglófsütőt (kb. 2 literes) lágy margarinnal kikenünk. A tésztát óvatosan beleemeljük.

A sütőformában még 3/4 órát kelesztjük, és előforrósított sütőben az alsó rácson sütjük 200 fokon, 45 percet. Közben megnézzük, ha szép piros a teteje, sütőpapírral letakarjuk, hogy ne legyen nagyon barna.

Ha kihűlt, szeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek