Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mártott zöldségek

default user icon
3 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej hagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2 cukkíni
  • l kis padlizsán
  • 1 kis fej karfiol
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 sárgarépa
  • 4 nagyobb gomba
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát karikára vágjuk, és gyűrűkre szétszedjük. A póréhagymát kb. 1 cm-es szeletekre, a cukkínit ujjnyi hasábokra, a padlizsánt 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis rózsákra szedjük. A sárgarépát ferdén kb. fél cm-es szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk.

    Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat kb. 3 dl vízzel, a liszttel, sóval, borssal simára keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a lisztes masszával lazán összeforgatjuk. Mély serpenyőben kb. fél liter olajat forrósítunk. A zöldségeket megforgatjuk a tojásos masszában, majd a forró olajban 3-4 perc alatt megsütjük, alaposan lecsepegtetjük, és azonnal forrón tálaljuk. Különböző mártásokat adunk mellé.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 1470 kJ/350 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

monalisa1980
Nem kell megfőzni a zöldségeket, a forró olajban szépen átsülnek. Isteni recept, köszönöm!
weberjuli
Én víz helyett sörrel készítem a tésztát, így nem kell a fehérjével vacakolni, mehet bele az egész tojás. - A zöldség aprításánál amúgy is elmegy az ember életkedve.
Moncka
Hali! A zöldségeket sütés előtt nem kell kissé előfőzni? Köszi

Hasonló Receptek

Magazin