Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mártott diós kifli

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • A csokimázhoz:
  • 1 tábla tortabevonó csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. A hozzávalókat egy robotgépbe tesszük, és a dagasztórudakkal összekeverjük.
    2. A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd, kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.
    3. A tészát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, kb. 8 cm hosszú darabokat vágunk, majd kis kifliket/patkókat sodrunk belőle.
    4. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Amikor kihűlt, porcukorba forgatjuk. 
    5. A csokoládét apró darabokra törjük, és egy tálkában a mikróba helyezzük, majd hozzáadunk egy kanál olajat, és 2-3 perc alatt megolvasztuk.
    6. A patkók mindkét végét a csokoládészószba mártjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk, hogy megdermedjen.

      MÉG TÖBB KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNY >>> 

      5 KLASSZIKUS KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNY - A HÓKIFLITŐL A HABCSÓKIG >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes