Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marshall máj

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertésmáj
  • 15 dkg bőrös füstölt szalonna
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Az alaposan megtisztított sertésmájat szeletekre vágom, szintén felszeletelem a füstölt szalonnát, a szalonnaszeleteket 6-8 milliméterenként a bőréig bevagdosom, majd serpenyőben néhány perc alatt ropogósra sütöm.

    Közben a májszeleteket kissé kiveregetem, kevés lisztbe forgatom. A közepét kissé bevágom, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Ezután a ropogós szalonnaszeleteket kiveszem a zsírból, a szalonnazsírba beleteszem a májat, sózom, borsozom, és nagy lángon hirtelen mindkét oldalát megsütöm.

    Tálaláskor a májakra helyezem a kisült szalonnaszeleteket, meghintem némi pirospaprikával, meglocsolom a pecsenyelével. Köretként hasábburgonyát adok mellé, illik hozzá a kovászos uborka is.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, könnyű és olcsó nyári ebéd vagy vacsora. Jó étvágyat hozzá, Nani.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Nagyon finom! Tarhonyával készítettem. Már megy is kedvencekbe!

Hasonló Receptek

Magazin