Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marshall máj - másként

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 3 ek zsír
  • 1 kg hagyma (lehet vörös, lila is)
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • liszt
  • 1/2 kg rizs ("B"-s, kerekszemű)
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A rizst 1 ek zsíron megpirítjuk, rádobjuk az aprított petrezselymet, sózzuk, kevés színes borssal megszórjuk. Másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, lefedjük és betoljuk a 175 fokos sütőbe, kb. 30 percre. Félidőben átkeverjük.
    2. Egy mély serpenyőben a vékonyra szeletelt, és a tetején bevagdosott szalonnát 3 ek zsiradékban ropogósra sütjük. Megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, és a forró zsiradékban kisütjük. Ha keverjük a hagymaféléket akkor külön süssük a lilát és a vöröset! A lila előbb ég meg. 
    3. Kisujjnyi vastagra szeleteljük a májat. Ha nem kapunk jó vastag májat, akkor átlósan, 45 fokos szögben tartva a kést átlósan szép szeleteket vágunk. Színes bors, kis só és liszt keverékébe forgatjuk, és azonnal kisütjük a füstös, hagymás zsiradékban. Csak annyit sózzunk meg, amennyi egyszerre belefér a serpenyőbe! Ha a máj nem ereszt levet, általában jó is már. Tálalásnál a rizst, a hagymakarikákat és a májat egy tányérra rakjuk, és beborítjuk az egészet a kakastaréjra sült szalonnaszeletekkel.

    Receptek sertésmájjal >>> 

Megjegyzés

Nem diétás, de ajánlom kipróbálni!

Rockerjoda
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin