Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mars csoki torta II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejkaramell ízű pudingpor (főzős)
  • 6 dl hideg tej
  • 12 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 db Mars csoki
  • kevés rumaroma
  • A tetejére:
  • tejcsokis tortabevonó
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez 8 evőkanál cukrot karamellizálok, majd felöntöm 4 dl hideg!!! tejjel (összeugrik, de ez nem baj). Folyamatosan keverem mindaddig, amíg fel nem olvad. A pudingport 4 evőkanál cukorral és 2 dl tejjel kikeverem, és a karamellás tejhez öntöm. Folytonos kevergetés mellett jól besűrítem. Kihűtöm, majd apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű margarint és a rumaromát.

A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.

A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.

A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.

Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.

Megjegyzés

Ajánlom mindenkinek, viszont érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízei.
- HohoBetty

Ezek is érdekelhetnek

Friss