Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.
Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük sóval, a zöldségkeverékkel, a babérlevéllel, és puhára főzzük a húst. Közben a zöldségeket gyufaszálszerűre szeljük.
A krumplihoz hozzádolgozzuk a tojást, sót, szerecsendiót és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázni lehessen.
Mikor a hús puhára főtt, hozzátesszük a metéltre vágott zöldségeket, kb. 10 percig főzzük, majd apró gombócokat formázunk a krumplis masszából, és azt is belefőzzük a levesbe. Akkor jó, ha feljönnek a gombócok a leves tetejére.
Tejföllel gazdagítjuk, ha szükséges, utánsózzuk vagy savanyítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre