Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maroshegyi gombócleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 evőkanál zsiradék
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 evőkanál mustár
  • bors
  • 2 evőkanál szárított zöldségkeverék
  • 2 babérlevél
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldség
  • 1/4 zeller
  • 1 pohár tejföl
  • A krumpligombóchoz:
  • 4 szem krumpli
  • 1 tojás
  • liszt
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.

Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, tovább pirítjuk, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük sóval, a zöldségkeverékkel, a babérlevéllel, és puhára főzzük a húst. Közben a zöldségeket gyufaszálszerűre szeljük.

A krumplihoz hozzádolgozzuk a tojást, sót, szerecsendiót és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy formázni lehessen.

Mikor a hús puhára főtt, hozzátesszük a metéltre vágott zöldségeket, kb. 10 percig főzzük, majd apró gombócokat formázunk a krumplis masszából, és azt is belefőzzük a levesbe. Akkor jó, ha feljönnek a gombócok a leves tetejére.

Tejföllel gazdagítjuk, ha szükséges, utánsózzuk vagy savanyítjuk.

Megjegyzés

A hús lehet bármilyen sovány hús, csirkemell, pulykacomb, borjúcomb. Általában másnap még finomabb a leves.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss