Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói vöröslencse leves

Hozzávalók

  • 20 dkg vörös lencse
  • 2 ek vaj vagy olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paradicsom
  • 1,2 l alaplé
  • 1 tk gyömbér
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/4 tk cayenne bors
  • petrezselyem vagy koriander

Elkészítés

    1. Egy 3 literes vagy annál nagyobb fazékban a vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított felaprított hagymát, a felkockázott paprikát és az áttört fokhagymát, majd lassú tűzön pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott sárgarépát, és a felkockázott paradicsomot, párat kavarunk rajta, beletesszük a fűszereket, majd a lencsét, és felöntjük a húslével.
    2. Amikor felforrt, takarékra állítjuk a hőfokot, és fedő nélkül körülbelül 25 percig főzzük, vagy amíg a lencse teljesen puhára fő. Botmixerrel lepürésítjük, és visszatesszük az edénybe, lassú tűzön még néhány percig főzzük, amíg kellőképpen besűrűsödik. Fűszerezzük, ha szükséges, és tálalhatjuk is.

      VÖRÖSTŐL A SÁRGÁIG - LENCSE KISOKOS >>> 

      NEM CSAK A BARNA LÉTEZIK: ÍME A LENCSE 5 FAJTÁJA, ÉS AMIT KÉSZÍTHETSZ BELŐLE! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin