Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói sütőtök-tagine

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 cm friss gyömbér reszelve
  • 55 dkg sütőtök felkockázva
  • 1 teáskanál fahéj, koriander és római kömény őrölve
  • 1 teáskanál harissa
  • 1 evőkanál méz
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 40 dkg konzerv vörösbab (nettó 24 dkg)
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1 citrom leve és héja (opcionális)
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harissát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.

    A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba került a citromhéj és a citromlé.

    A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel már csak összerottyantjuk. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és a kuszkusszal tálaljuk.

Megjegyzés

A harissa egy készen is kapható csípős paprikakrém, én egy gyors eztettem-változatot csináltam a taginhoz (60 ml lesz):
1 nagyobb darab sült paprika
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 teáskanál cayanne bors (vagy pirospaprika)
1/2 darab friss csili vékonyra karikázva (ez lehet több is, kevesebb is, ki mennyire szereti a vadul erőset)
2 evőkanál semleges ízű olaj (ne olíva!)
A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük.

eztettem
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kodaly
Ez nagyon finom volt, köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin