Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói sütőtök-tagine

1 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a reszelt gyömbérrel együtt megpároljuk. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és átforgatjuk a dinsztelt gyömbéres hagymán. Rászórjuk az őrölt fűszereket, az aszalt áfonyát, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a harissát és 3-4 deci vizet. Lefedve főzzük addig, amíg a tök meg nem puhul.

A kuszkuszra annyi forrásban levő vizet öntünk, hogy ujjnyi vastagon ellepje, kicsit megsózzuk, és lefedve hagyjuk 5 perc alatt duplájára dagadni. A kész kuszkuszba került a citromhéj és a citromlé.

A már puha tökhöz adjuk végül a babkonzervet, amivel már csak összerottyantjuk. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és a kuszkusszal tálaljuk.

Megjegyzés

A harissa egy készen is kapható csípős paprikakrém, én egy gyors eztettem-változatot csináltam a taginhoz (60 ml lesz):
1 nagyobb darab sült paprika
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 teáskanál cayanne bors (vagy pirospaprika)
1/2 darab friss csili vékonyra karikázva (ez lehet több is, kevesebb is, ki mennyire szereti a vadul erőset)
2 evőkanál semleges ízű olaj (ne olíva!)
A hozzávalókat botmixerrel pürésítjük. - eztettem

Ezek is érdekelhetnek

Friss