Marokkói pikáns csirkés pite

Hozzávalók

  • 8 szelethez:
  • 500 g csirkehús (comb és mell vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 g friss gyömbér
  • 1 db zöld csilipaprika
  • negyed tk őrölt fahéj
  • 1 csipet kurkuma
  • bors
  • 2 db babérlevél
  • 60 g mazsola
  • 2 db tojás
  • 100 g darált mandula
  • 270 g konyhakész réteslap
  • 90 g vaj (és a formához)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 ek szeletelt mandula

Elkészítés

    1.

    Tegyük a megmosott, nagyobb darabokra vágott húst serpenyőbe a megtisztított, finomra vágott hagymával és gyömbérrel, valamint a kimagozott, kierezett, felaprított csilivel együtt. Hintsük meg a fahéjjal, a kurkumával, egy kevés sóval és borssal.

    2.

    Öntsük fel 400 ml vízzel, forraljuk fel, majd közepes lángon, lefedve főzzük 45 percig. Azután húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni. Szedjük ki a húsdarabokat, távolítsuk el róluk a bőrt, csontozzuk ki őket, és vágjuk falatnyi darabokra.

    3.

    A főzőlét forraljuk fel, adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott mazsolát, és forraljuk be 300 ml-nyire. Távolítsuk el belőle a babérleveleket. A tojásokat verjük fel, keverjük bele a darált mandulát, és csorgassuk a forró levesbe. Főzzük további 5 percig, majd öntsük tálba, és forgassuk bele a csirkehúst. Hagyjuk kihűlni.

    4.

    Tekerjük ki a réteslapokat. Kenjük meg mindet egy kevés megolvasztott vajjal, azután egy darabot tegyünk félre. A többit tegyük kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen és a csücskök mindig máshova kerüljenek.

    5.

    Keverjük a finomra vágott petrezselymet a csirkés töltelékhez, és halmozzuk a tésztára. A félretett tésztalapot vágjuk félbe, majd az egyik darabbal fedjük be a pitét, és hajtsuk rá a csücsköket úgy, hogy közben minden réteget megkenünk a maradék vajjal. A megmaradt tésztát vágjuk négyfelé, és fedjük be vele az esetleges réseket.

    6.

    Toljuk a pitét a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, végül szórjuk rá a szeletelt mandulát, és süssük aranyszínűre további 15 perc alatt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin