Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói pikáns csirkés pite

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

1.

A megmosott, nagyobb darabokra vágott húst serpenyőbe helyezzük a megtisztított, finomra vágott hagymával és gyömbérrel, valamint a kimagozott, kierezett, felaprított csilivel együtt. Meghintjük a fahéjjal, a kurkumával, egy kevés sóval és borssal.

2.

Felöntjünk 4 dl vízzel, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve 45 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Kiszedjük a húsdarabokat, eltávolítjuk a bőrt, kicsontozzuk őket, és falatnyi darabokra vágjuk.

3.

A főzőlét forraljuk fel, adjuk hozzá a babérleveleket, a megmosott mazsolát, és forraljuk be 300 ml-nyire. Távolítsuk el belőle a babérleveleket. A tojásokat verjük fel, keverjük bele a darált mandulát, és csorgassuk a forró levesbe. Főzzük további 5 percig, majd öntsük tálba, és forgassuk bele a csirkehúst. Hagyjuk kihűlni.

4.

Tekerjük ki a réteslapokat. Kenjük meg mindet egy kevés megolvasztott vajjal, azután egy darabot tegyünk félre. A többit tegyük kivajazott piteformába úgy, hogy pereme is legyen és a csücskök mindig máshova kerüljenek.

5.

Keverjük a finomra vágott petrezselymet a csirkés töltelékhez, és halmozzuk a tésztára. A félretett tésztalapot vágjuk félbe, majd az egyik darabbal fedjük be a pitét, és hajtsuk rá a csücsköket úgy, hogy közben minden réteget megkenünk a maradék vajjal. A megmaradt tésztát vágjuk négyfelé, és fedjük be vele az esetleges réseket.

6.

Toljuk a pitét a 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, végül szórjuk rá a szeletelt mandulát, és süssük aranyszínűre további 15 perc alatt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss