Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgolyókhoz:
  • 40 dkg darált hús (marhahús és bárányhús keveréke a legjobb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • A paradicsomleveshez:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 4 dkg sűrített paradicsompüré
  • 1 evőkanál arab fűszerkeverék
  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1 egész rúd fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg bulgur
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1 citrom

Elkészítés

Elkészítés: A húsgolyók elkészítésével kezdjük. Egy keverőtálban összegyúrjuk a darált húst, az apróra vágott hagymát, az aprított petrezselymet és a fűszereket. Diónyi golyókat formázunk a fűszeres húsmasszából, majd megforgatjuk őket kevés lisztben. Felforrósított olajban kisütjük őket, majd lecsöpögtetjük.

A leveshez egy lábasban olívaolajat hevítünk, közepes lángon megfuttatjuk rajta a felaprított hagymát és fokhagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és szárzellert. Majd a sűrített paradicsommal, cukorral, sóval, borssal elkeverjük, és hozzáadjuk a kockázott paradicsomot. Alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a bulgurt és felöntjük alaplével. Felforraljuk, majd alacsony lángon kb. 25 perc alatt készre főzzük – amíg a zöldségek és a bulgur is megpuhul.

Az utolsó 5 percben a levesbe tesszük a megsült húsgombócokat, hogy a levessel együtt átmelegedjenek.

Citromlével meglocsolhatjuk tálaláskor.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss