Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói kuszkusszal töltött sült csirke

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávaló:
  • 1 egész csirke
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál korianderlevél
  • 1 evőkanál egész római köménymag
  • 1 teáskanál csemege pirospaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál harissa
  • A kuszkuszhoz:
  • 1 nagy csipet sáfrány vagy sáfrányos szeklice
  • 3 dl víz
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 7,5 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack/füge/szilva)
  • 5 dkg mazsola
  • 2,5 dkg pirított fenyőmag
  • 2 evőkanál korianderlevél

Elkészítés

    Elkészítés: Keverjük össze a pác hozzávalóit. Alaposan kenjük be vele a csirkét. Hűvös helyen hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a zöldséges kuszkuszt.

    Keverjük el a sáfrányt 3 dl forró vízben, és öntsük fel vele a kuszkuszt. Takarjuk le, és hagyjuk állni 5 percig, majd villával lazítsuk fel, és lefedve pihentessük további 5 percig, majd adjunk hozzá 1 evőkanál olívaolajat és ízlés szerint sót.
    A répát és a cukkinit vágjuk apró kockákra, és forró serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg, majd keverjük el a kuszkusszal.

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A kihűlt kuszkuszba keverjük bele a felaprított gyümölcsöket, a mazsolát, a koriandert és a pirított fenyőmagot, és töltsük meg vele a csirkét. Helyezzük tepsibe, a maradék kuszkuszt halmozzuk mellé, maradt pácunk, kanalazzuk a csirkére.

    Kb. 45-50 perc alatt süssük aranybarnára, majd tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

makosfuge
Finom, jellegzetes arab ízek. Nem tudom, hogy a receptből véletlenül maradt-e ki, de a csirkének nem árt némi sózás (szerintem).

Hasonló Receptek

Magazin