Elkészítés: Az aprított fokhagymát, a harissát, valamint a paradicsomkonzerveket, a koriander nagy részét (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), a citromok reszelt héját és facsart levét, valamint a sáfrányt turmixoljuk össze. Öntsük egy magasabb falú serpenyőbe, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük fel a serpenyőt a tűzhelyre, forraljuk fel a fűszeres paradicsomszószt, majd adjuk hozzá az alaposan megmosott, megsikált fekete kagylókat, és dupla réteg alufóliával szorosan fedjük le.
A toast kenyeret pirítsuk meg. A szárított paradicsomot az olajjal és a fokhagymával együtt aprítógépben pürésítsük, az így kapott gyors tapenáde-dal kenjük meg a pirítósokat.
A kagylók kb. 10-12 perc alatt elkészülnek. Akkor jó, ha már kinyíltak. Szórjuk meg a maradék friss korianderrel, és a pirítóssal tálaljuk mélytányérban, hogy a fűszeres szószt is kikanalazhassuk.