Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói fasírt (Kefta) sütőben zöldségágyon

Hozzávalók

  • 1/2 kg darált marhahús vagy bárány (még jobb vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 ek pirospaprika
  • 1 ek római kömény
  • 1 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 1/8 tk cayenne bors /csípős paprika
  • 1/4 csésze friss petrezselyem apróra vágva
  • 1/4 csésze friss koriander zöld apróra vágva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek apróra vágott friss mentalevél
  • 4-5 db burgonya (karikára vágva)
  • 1 fej hagyma (szeletekbe vágva)
  • 1 db paprika (karikára vágva)
  • 1-2 db paradicsom (karikára vágva)

Elkészítés

    1. A darált húst az apróra vágott vöröshagymával és a fűszerkkel jól összekeverjük, lefóliázva hagyjuk 2 órát pihenni.
    2. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, karikára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, a paprikát is felkarikázzuk, majd egy olajjal kikent tepsiben rétegezve elterítjük.
    3. A keftából gombócokat gyúrunk, a zöldségek tetejére tesszük. Fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk róla az alufóliát, és további 20 percre visszatesszük a sütőbe, vagy amíg megpirul kissé minden. A keftát félidőben átforgatjuk.

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>>

    KLASSZIKUS, KARFIOLOS, CUKKINIS - 9 RECEPT, AMIÉRT SZERETJÜK A FASÍRTOT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin