Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marokkó kedvence

MME MME
2 3/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először is feltesszük a tésztát főni, majd az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk és pirospaprikát adunk hozzá. Ez rendkívül fontos, hisz egyrész szép színt, másrészt magyaros jelleget kölcsönöz majd ételünknek. Hozzáadjuk a zöldségeket is, pár percig párolgatjuk őket. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük és hozzáadjuk a zöldségekhez a tejszínnel együtt. Ezt szintén pár percig egyberottyantjuk, s kész is.
A tapasztalat szerint érdemes wokot használni, mert a zöldségek mellé kényelmesen befér a kifőzött tésztaadag. :)

Megjegyzés

A név onnan ered, hogy hiába készítek annyit, hogy egymagamnak kétszer-háromszor elég legyen, mikor beállít a marokkói lakótársam, mindet feleszi egy ültő helyében. :-) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss