Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marlenka egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg sütőmargarin
  • 40 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 30 dkg cukor
  • 0,6 l tej
  • 1 csomag fehércsokis puding
  • 1 csomag karamellás puding
  • 1/2 liter tejszín
  • A tetejére:
  • darált dió (vagy cukrozott kakaópor)

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle.
    2. Eleve sürtőpapíron célszerű kinyújtani (mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani), majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütjük 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
    3. A krémhez 20 dkg cukrot karamellizálunk, a tejjel felöntjük, majd a pudingporokkal és a maradék 10 dkg cukorral forraljuk, és sűrűre főzzük.
    4. A kihűlt, főzőtt krémet a habosra vert tejszínnel összekeverjük és a tésztákat összeragasztjuk vele.
    5. A tetejét cukrozott kakaóporral vagy darát dióval megszórjuk.

    MOGYORÓS MARLENKA>>> 

    DIÓS MARLENKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin