Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi fetás saláta

120 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A marinált fetához:
  • 25 dkg feta sajt
  • 1-2 db babérlevél
  • 1/2 mk bors
  • 1/2 mk kurkuma
  • 1-2 db apró csilipaprika
  • 1 dl olívaolaj
  • A salátához:
  • 1 fej saláta
  • 5-6 szem retek
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 tk pirított napraforgómag
  • 10-12 dkg marinált feta
  • bors
  • 1 db citrom (leve)
  • 2-3 db tojás

Elkészítés

  1. A fetát közepes méretű kockákra vágjuk, és csatos üvegbe helyezzük. Rászórjuk a fűszereket, beledobjuk a csilipaprikákat. és annyi olívaolajjal öntjük le, amennyi ellepi. Legalább 1 hétig érleljük.
  2. A salátát leveleire szedjük, megmossuk és felaprítjuk. A retket felkarikázzuk, a hagymát felvágjuk, és összeforgatjuk a salátával.
  3. Megszórjuk a napraforgómaggal, hozzáadjuk a lecsepegtetett marinált fetakockákat, amiket előre elkészítettünk, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a citromlével. Tálaláskor 5 perces főtt tojással kínáljuk.

    Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss