Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marinált edami sajt

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kockázzuk fel a sajtot 1x1 centis méretűre, a paprikát vágjuk csíkokra.

Egy villával keverjük össze a sajton és a paprikán kívül az összes hozzávalót, forraljuk össze, majd hagyjuk kihűlni.

Helyezzük egy zárható üvegbe rétegezve a sajtot és a paprikát (1 sor sajt, 1 sor paprika és így tovább), ha kész, öntsük rá a kihűlt páclevet. Zárjuk le, tegyük 2-3 hétre a hűtőszekrénybe.

Felhasználás előtt tartsuk 1-2 órát szobahőmérsékleten, így adja ki igazán az ízét.

Megjegyzés

Sült húsokat, halakat, de pástétomokat is nagyon fel lehet vele dobni, szendvicsekre is izgalmas feltét!

Nagyobb mennyiséget is készíthetünk, de ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön bele semmilyen szennyeződés (morzsa vagy hasonló), és zárjuk vissza mindig az üveget.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss