Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marinált csiperke friss oregánóval

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg apró szemű barnacsiperke
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szarvasgombás olívaolaj (elhagyható)
  • 1 csokor friss oregánó
  • 1 kis csokor friss petrezselyemzöld finomra aprítva
  • 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
  • 1,5 evőkanál vörösborecet
  • 1,5 evőkanál balzsamecet
  • bors
  • koriandermag ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A gombákat megtisztítottam, 1/2 cm vastag szeletekre vágtam. A petrezselymet nagyon finomra aprítottam, az oregánó leveleit lecsipkedtem, felaprítottam, egy kis ágat félretettem a díszítéshez.

    Vastag falú serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, rádobtam a gombaszeleteket, sóztam, frissen őrölt borssal és koriandermaggal fűszereztem, 2-3 perc alatt megpirítottam. Végül hozzákevertem az aprított zöldfűszereket és a szarvasgombás olívaolajat.

    Kissé hűlni hagytam, majd a kétféle ecettel meglocsoltam, alaposan átkevertem, szobahőmérsékletűre hűtöttem. Ezt követően 15 percre (illetve tálalásig) lefedve hűtőszekrénybe helyeztem.

    Friss kenyérrel tálaltam. Aki szereti, nyugodtan kitunkolhatja a levét - milyen remek is az!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin