Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marhavadas spagettivel

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg fehérpecsenye (hátszín vagy felsál)
  • 50 dkg leveszöldség (kb. 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 ujjnyi citromhéj
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • kb. 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 bő evőkanál mustár
  • kevés cukor
  • citromlé
  • őrölt bors
  • Valamint:
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

Elkészítés: A húst ujjnyi vastagságúra szeleteljük, a zöldségeket és a hagymákat daraboljuk.

A húst sózzuk, borsozzuk, 3 evőkanál olajon hirtelen mindkét oldalukat átsütjük, kiemeljük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban a zöldségeket kevergetve addig pirítjuk, míg enyhe pírt nem kap a szélük, majd beledinszteljük a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, babérral, citromhéjjal fűszerezzük.

A zöldségágyra fektetjük az elősütött hússzeleteket, kb. 2 dl vizet adunk hozzá, és addig pároljuk - mindig meleg vizet adva hozzá -, ameddig a húsok megpuhulnak.

Ha puha a hús, kiemeljük, a visszamaradt zöldségeket a babér nélkül turmixoljuk. Zsemleszínű rántást készítünk, őrölt paprikával megszórjuk, felengedjük kb. 2 dl vízzel. Beleöntjük a zöldségturmixot, kikeverjük benne a tejfölt, majd mustárral, cukorral, citromlével ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és néhány percig lassan főzzük, a szükséges fűszereket ízlés szerint pótoljuk, majd visszahelyezzük a mártásba a húsokat.

A spagettit az utasítás szerint kifőzzük, a hússal és a mártással tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss